Demcsák Zsuzsa reagált a vádakra

A leendő kormányszóvivő internetes naplójában bocsánatot kért az ominózus blogbejegyzése miatt, és reagált a fehérneműs képeit ért támadásokra is. A férjét ért vádakról viszont nem ejtett szót naplójában.

„Három fronton indult támadás ellenem, vagy inkább ellenünk – a család ellen” – írta egy hónap után internetes naplójában Demcsák. Mint írta, számított arra, hogy az erotikus fotói miatt érik majd támadások, de szerinte ezek a képek ízlésesek és vállalhatók. „Azért az a párhuzam eszembe jutott, hogy rám egyetlen félresikerült, tényleg menthetetlenül rossz félmondat miatt össztűz zúdul – még a koalíciós partner részéről is –, de Fábry macsó, szexista, nőket lenéző beszédmódja már szóra sem érdemes” – tette hozzá.

Demcsák az elhíresült, rossz szociális körülmények között élőkre tett megjegyzése kapácsán azt írta: „a mondat utólagos, kapkodó kitörlésénél csak egy nagyobb hülyeséget csinálhattam: hogy leírtam!” Hozzátette: ezt nem azért írja le, mert ürügyet adott a politikai támadásokra, hanem azért, mert ez vele ellentétes. „Azzal, amit a világról gondolok, amiben én, Demcsák Zsuzsa hiszek” – hangsúlyozta.

Demcsák Zsuzsa a kormányszóvivői feladatról azt írta, hogy egy politikailag ijesztően megosztott országban nehéz a poszt, és nem a könnyű népszerűségért, pénzért, csillogásért vállalta. Ilyesmit az ember azért vállal, mert hisz valamiben, és azért tenni is akar. És az – az én esetemben –sok egyéb mellett, egy igazságosabb, emberibb légkörű Magyarország – tett hozzá.

Címkék: Belföld