Fenyő-ügy: az ENSZ segítségét kérte az NNI

Már két koszovói albán férfit keres a Nemzeti Nyomozó Iroda az 1998. februári Fenyő-gyilkosság ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

A 37 éves Abdidziki Resatot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azért szeretné megtalálni, mert vélhetőleg köze van a médiavállalkozó elleni merénylet elkövetőihez. Az eddigi adatok szerint ugyanis a támadás napján a helyszín közelében volt.


A lap információi szerint a férfi neve szerepel abban a jogsegélykérelemben is, amit a Fővárosi Főügyészség még januárban küldött el a szerb igazságügyi minisztériumnak. Ebben az NNI azt kérte, hogy a gyilkosság lehetséges elkövetőjeként számon tartott, nemzetközi elfogatóparancs alapján keresett, szerb állampolgárságú, albán Sefedini Gzimtől, illetve a fent említett másik férfitól DNS-azonosításra alkalmas mintát szerezzenek.

Az NNI a két férfi kapcsolatrendszerének az ellenőrzését is kérte. A dokumentumban felhívja a társszerv figyelmét, hogy a két férfi igen jó viszonyt ápol a helyi hatóságokkal, ezért kéri, hogy a különféle nyomozati cselekményeket – az esetleges elfogást is – az ENSZ Koszovóban tartózkodó csapatainak segítségével hajtsák végre – írja a Magyar Nemzet.

Címkék: Belföld