Molotov-koktélok 15-ére

Valóságos „Molotov-koktél-gyárat" rendezett be VI. kerületi lakásában egy 19 éves budapesti fiatalember, akit a rendőrség már őrizetbe vett – jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese.

Zsombok György elmondta: a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve kedden délután fogták el a fiatalembert, aki a bérelt lakásban egy hónapja készült a Molotov-koktélok gyártására. Ezeket március 15-én a rendőrök ellen akarta használni, illetve osztogatni azoknak, akik szintén ott vannak a tüntetésen.

A lakásban tartott házkutatás során 56 ásványvizes és 25 egyéb üveget, és a Molotov-koktél gyártásához szükséges más segédanyagokat (méretre szabott dugót, kanócnak való rongyot és benzint) találtak. A büntetlen előéletű fiatalember jelenleg őrizetben van, tettének jogi minősítése közveszélyokozás előkészülete. Kihallgatása során elismerte, hogy egy hónapja készült a „gyártásra” – mondta az ezredes.

Kérdésre válaszolva elmondta: a gyanúsított „a Kossuth tériekhez tartozik”, személyes kapcsolatban van olyan emberekkel, akik az őszi események miatt rendőrségi eljárás részesei voltak. A rendőrség az ügyről kiadott közleményében az szerepel: a fiatalember a lakásban talált névjegykártya szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja. A rendőrség a sajtótájékoztatón bemutatta a lefoglalt eszközök egy részét is.

Címkék: Belföld