Az ünnepről egyeztetett Gergényi és Rogán

Békés és nyugodt körülmények között tarthatjuk meg az V. kerületben március 15-re bejelentett több mint száz rendezvényt – közölte Rogán Antal polgármester a BRFK vezetőjével tartott egyeztető megbeszélése után.

A Belváros fideszes vezetője elmondta: a rendezvények biztosításához óvintézkedésekre van szükség, s emiatt volt indokolt az önkormányzat és a rendőrség közötti egyeztetés. A megállapodás szerint az önkormányzat által már kihelyezett 19 térfigyelő kamera a rendőrségi törvénynek megfelelően fog működni, rögzíti a március 15-én történteket, majd tárolják és idővel megsemmisítik a felvételeket.

Ezenkívül a rendőrség és az önkormányzat szolgálata között forródrót létesül arra az esetre, ha a rendőri intézkedések belvárosiakat érintenének. Az egymás közötti egyeztetések kiterjednek az ünnepek körüli napokban a szemétgyűjtésre, az építőanyagok elszállítására is. A polgármester aláhúzta: Gergényi Péter tájékoztatta arról, hogy az egyes rendezvények szétválasztására milyen intézkedéseket tettek.

Rogán Antal megnyugtatónak nevezte azokat a rendőrség által biztosított feltételeket, amelyek szerint a rendezvények befejezése után a tömeg el tudja hagyni a Belvárost. Hangsúlyozta: arra kérte a BRFK vezetőjét, hogy a rendőrség ne a békés tüntetők megrendszabályozását, hanem az ünnep biztosítását tekintse feladatának március 15-én, hiszen az ünnepségen részt vevők nem a rendőrség ellenségei. A rendőrség érdeke, feladata a békés ünnepség feltételeinek biztosítása – hangoztatta.

Címkék: Belföld