Titkosszolgálati eszközöket foglaltak le a vámosok

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai összehangolt akció keretében Budapest VIII. kerületében elfogtak két magyar állampolgárt, akik különféle lehallgatásra és megfigyelésre alkalmas eszközöket kívántak értékesíteni.

A házkutatás alkalmával számos titkosszolgálati eszköz került elő, többek közt „poloskaként” ismert lehallgató-hangtovábbító eszközök, rádiófrekvenciás detektorok, melyekkel a telepített „poloskákat” lehet felderíteni, éjjel is működő infrakamerák, és rendőrségi, illetve légiforgalmi adások vételére is alkalmas rádió adó-vevők.

Az egyik elfogott személy magánál tartott önvédelmi fegyverében tiltott – expanzív – lőszerek is voltak.

A nyomozók az ellenőrzés során előkerült titkosszolgálati eszközöket, valamint az önvédelmi fegyvert a lőszerekkel együtt lefoglalták.

A gyanúsítottakat a pénzügyőrnyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta lapunkat a Vám- és Pénzügyőrség.

A nyomozás haditechnikai eszközök és szolgáltatások, illetőleg kettős felhasználású termékek és technológiák forgalmára vonatkozó kötelezettség megszegése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik. Amennyiben a gyanúsítottakat a bíróság bűnösnek találja, akár 5 év szabadságvesztés is lehet a büntetésük.

Címkék: Belföld