Tizen haltak meg az utakon az elmúlt 24 órában

A legsúlyosabb baleset Debrecen és Nyíregyháza között történt, ahol öten vesztették életüket.

A 4-es főúton Debrecen és Nyíregyháza között egy kisteherautóban öten haltak meg, amikor a jármű összeütközött egy pótkocsis teherautó elszabadult vontatmányával pénteken késő este. A pótkocsi átsodródott a szembejövő sávba, ahol egy kisteherautó rohant bele. A balesetben a kisteherautó sofőrje és négy utas vesztette életét, a nyergesvontató vezetője sértetlen maradt. A pótkocsiról lezuhant és az úttesten szétgurult farönkökbe a baleset után nem sokkal egy román személygépkocsi rohant bele, az autó vezetője súlyosan megsérült.

A Baranya megyei Páprád külterületén egy ember vesztette életét, amikor felborult egy teherautó szombaton hajnalban. A vizes úton a teherautó megcsúszott, áttért a menetirány szerint bal oldalra, majd az út melletti füves területen felborult. A teherautót egy 46 éves dabasi férfi vezetette, utasa, egy 67 éves dabasi nő a helyszínen életét vesztette. A sofőr ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás.

Az M3-as autópálya 94-es kilométerszelvényénél két román fiatal vesztette életét szombat hajnalban, amikor autójukkal lesodródtak az útról. Az osztrák rendszámú gépkocsiban az autót vezető 20 éves lány és a mellette ülő 26 éves férfi a helyszínen meghalt. A jármű hátsó ülésen utazó, szintén román állampolgárságú 16 éves fiú könnyebben sérült.

Solton szombaton hajnali két órakor egy fiatal nő és egy fiatal férfi vesztette életét, amikor autójuk árokba szaladt. A sofőrt súlyos sérülésekkel kórházba szállították, míg két utasát már csak holtan tudták kiemelni az összetört autóból a tűzoltók.

Súlyos baleset történt Kunszentmárton és Öcsöd között a 44-es úton szombat reggel. A balesetben két személygépkocsi ütközött össze, négy személy súlyosan megsérült. Őket a kunszentmártoni tűzoltók feszítővágóval tudták csak kiszabadítani az összeroncsolódott járművekből.

Címkék: Belföld