Orbánnal egyeztetnének a Kossuth tériek

A új többség nevében találkozót kezdeményeznek a Kossuth téri tüntetők a Fidesz elnökével, hogy március 15-e előtt tisztázzák politikai nézetkülönbségeiket.

„Mi vagyunk az új többség, és mi nem adtunk felhatalmazást egyetlen politikai pártnak sem, hogy nevünkben nyilatkozzon, ezért felszólítjuk Orbán Viktort, hogy hagyja abba ezt a kint is vagyok, bent is vagyok játékot” – közölte Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: arra kérik a legnagyobb ellenzéki párt elnökét, ne határolódjon el a tüntetőktől, miközben hivatkozik rájuk az új többség nevében. Úgy fogalmazott, tárgyalniuk kell a Fidesz elnökével „mert elképzelhető, hogy ismét vér fog folyni a pesti utcákon”.

A Fidesz elnökét levélben arra is kérik, hogy tegyen méltó gesztust ünnepi beszédében azok felé, akik ma is vállalják az egykori márciusi ifjak forradalmi üzenetét.


Gonda László, Bene Gábor és Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivõi a Nemzeti Múzeum lépcsõjén tartott sajtótájékoztatón (fotó: MTI)


Gonda László ügyvivő kijelentette: nem akarják megzavarni az állami rendezvényeket. A Fidesszel egyeztettek programjaikról. Követelik, hogy az esti órákban a Kossuth téren emlékezhessenek meg a 48-as forradalom hőseiről.

Elmondta azt is, hogy a Fidesz Erzsébet hídnál tartott rendezvényén jelen lesznek, és zászlóikkal, transzparenseikkel jelzik ottlétüket, kormány elleni tiltakozásukat.


“A Fidesz semmilyen szervezettel nem egyeztetett és nem egyeztet a március 15-i megemlékezésével kapcsolatban” – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. “A jogszabályi kötelezettségeket betartva kizárólag a hivatalos szervekkel tárgyal az esetleges provokátorok kiszűrése és a békés, méltó megemlékezés biztosítása érdekében” – tette hozzá.


Cser-Palkovics András elmondta, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén megtartott sajtótájékoztató is olyan zavarkeltő megnyilvánulás, amely segíti a Gyurcsány-kormány ezen szándékait. Hozzátette: a Fidesz szabad március 15-ét szeretne, olyan ünnepet, ahol az emberek nyugodtan élhetnek az Alkotmányban biztosított jogaikkal.

Címkék: Belföld