Az MDF március 14-én ünnepel

A Magyar Demokrata Fórum március 14-én emlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésére. A hivatalos megemlékezést Budapest belvárosában tartják.

“A Magyar Demokrata Fórum vezetői és helyi szervezetei március 14-én 16 órakor Budapesten a Batthyány-örökmécsesnél helyezik el az emlékezés virágait” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Dávid Ibolya, a párt elnöke szerdán sajtóértekezleten jelentette be: a Magyar Demokrata Fórum olyan helyszínen tartja március 15-i megemlékezését, amely más rendezvényhez nincs közel. A három szóba jöhető helyszín közül a szerdai elnökségi ülésen döntöttek a Batthyány-örökmécses mellett.

Az ellenzéki politikus sajtóértekezletén hangsúlyozta: az MDF azt szeretné, ha senki nem használná aktuális politikai céljaira a nemzeti ünnepet.

A pártelnök bejelentette: arra kéri az MDF tagságát, illetve politikusait, hogy nyilvános szerepléseik alkalmával az elkövetkező tíz napon tulipánt ábrázoló kitűző viselésével fejezzék ki a békés ünnep iránti elkötelezettségüket.



Tulipános kitûzõvel a békés ünnepért (fotó: MTI)


Az MDF arra kér mindenkit, hogy egy szál virágot vigyen a lakóhelyükön található 48-as emlékhelyhez, Kossuth- vagy Petőfi-szoborhoz.


A párt korábban azt kezdeményezte, hogy a parlamenti pártok közösen ünnepeljenek, ezt a javaslatot azonban a Fidesz-KDNP és az SZDSZ elutasította.

Címkék: Belföld