Elbocsátották a társát meglövő rendőrt

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség azt a rendőrt, aki január 27-én egy véletlen lövéssel halálosan megsebesítette társát az I. kerületi rendőrkapitányságon.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Morvai Attila elmondta: a gyanúsított nem tett vallomást.

Január 27-én este az I. kerületi rendőrkapitányság épületében az egyik, szolgálatát leadni készülő főtörzsőrmester sebesítette meg az ugyancsak szolgálatot leadni készülő kollégáját. A gyors orvosi beavatkozás ellenére a sérült rendőr törzsőrmester a kórházban elhunyt.

A történteket követő napon a BRFK szóvivője azt közölte: felfüggesztette állásából az I. kerületi rendőrkapitány azt a főtörzsőrmestert, aki fegyverével véletlenül halálosan megsebesítette egyik kollégáját. Az ügyben fegyelmi eljárást is indított a kerületi rendőrkapitányság vezetője. Jármy Tibor akkor nem közölt részleteket, ám azt jelezte: a lövést nem szándékosan adta le a főtörzsőrmester.

Az elhunyt törzsőrmester 27 éves volt, a „vétlen lövést” leadó kollégája hasonló korú. Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese az elmondta: az I. kerületi rendőrkapitány által elrendelt fegyelmi vizsgálat során lefokozással fenyítették a társát megsebesítő rendőrt, amely az esetében állásvesztést jelentett.

Címkék: Belföld: Mozaik