Bezárt a miskolci piac

Vasárnap bezárt Miskolc központi piaca, a Búza téri, amelynek csaknem hárommilliárd forintba kerülő felújítása hamarosan megkezdődik, a kereskedőknek ideiglenes árusítóhelyeket építettek ki.

1957-ben fordult elő utoljára, hogy a műemlékjellegű miskolci vásárcsarnok huzamosabb ideig zárva volt, felújítás miatt, a hamarosan elkezdődő rekonstrukció viszont sokkal nagyobb ívű lesz, mint fél évszázaddal ezelőtt.


Széni Nándor, a létesítményt közvetve üzemeltető Miskolci Városgazda Kht. gazdasági igazgatójának elmondása szerint nemcsak a vásárcsarnok, hanem a több ezer négyzetméter alapterületű piac egésze is megújul. A beruházás csaknem 3 milliárd forintba kerül, a kivitelezők a munkával 2008-ra készülnek el.


A több száz kereskedő a piac jelenlegi parkolójában, mintegy 7500 négyzetméteres területen kap hétfőtől ideiglenes árusítóhelyet, asztalt, pavilont, a közelben pedig szintén ideiglenes parkolót alakítottak ki. Az átköltöztetés 50-60 millió forintos költségéhez csaknem 10 százalékkal járultak hozzá a kereskedők, a többit a város állta.

Címkék: Belföld