Juhász két elnökhelyettesről beszélt

Adott esetben lehetne akár két elnökhelyettese is az MSZP-nek – mondta Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Juhász Ferenc a két elnökhelyettesi megoldást nem zárta ki, mint mondta, ez oldhatná a konfliktust, és lehetővé tenne egy egészséges munkamegosztást. A Népszabadságban hétfőn megjelent cikkben az olvasható: „Vannak olyan hírek is, hogy Gyurcsány Ferenc már az ügyvezető (al)elnökséghez sem ragaszkodik”. A lap értesülései szerint az e posztra kiszemelt Juhász Ferenc alelnök jelezte, hogy nem jelölteti magát erre a posztra, s elképzelhető, hogy két elnökhelyettes és három alelnök lesz az MSZP-ben.

A Népszabadság arról ír, hogy a két helyettes közül a biztos pont Szekeres Imre, a másik elnökhelyettesi poszt várományosa Juhász Ferenc vagy Kiss Péter lehet. Az alelnöki kör ennek függvényében: Hiller István, Újhelyi István jelenlegi alelnök, illetve Kiss Péter vagy Juhász Ferenc – olvasható a lapban.

Szili Katalin vasárnap az MTI-nek úgy nyilatkozott: egyelőre nem döntötte el, indul-e bármilyen posztért. A házelnököt a szocialista párt pécsi küldöttértekezlete előző napi ülésén országos választmányi elnöknek és alelnöknek javasolta.

Címkék: Belföld