Az MSZP egyeztetne a képviselői költségtérítés rendszeréről

Az MSZP Országos Választmánya kezdeményezi, hogy legyen egyeztetés a frakciók között az országgyűlési képviselők költségtérítési rendszerének megváltoztatásáról. Ezt Simon Gábor jelentette be a testület ülése utáni szombati budapesti sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a szocialista párt választmánya – ami a tisztújító kongresszus előtti utolsó ülését tartotta – támogatja, hogy változzon a honatyák költségtérítésének eddigi gyakorlata, és kezdjenek erről egyeztetést a frakciók. Simon Gábor elmondta, a választmány az elmúlt két évben végzett munkáját úgy értékelte, hogy a testület hozzájárult az MSZP stabil működéséhez és a párt sikereihez.

Az MSZP választmányának elnöke arról is beszámolt, hogy a testület a párt alapszabályával kapcsolatban azt javasolja a kongresszusnak, biztosítsa a választmány számára a stratégiai döntéshozó funkciókat. Simon Gábor elmondta még, egyetértés volt abban, hogy a szocialista pártban bővíteni kell a politikai döntésekben résztvevők körét.

Gyurcsány Ferencnek a nemzetpolitikáról mondott felszólalására utalva megjegyezte: a nemzetpolitika a nemzet egészéről szól, és ezen belül ki kell találni, hogy az ország átalakításához szükséges “magyar megoldásokat”.

Arra a kérdésre, hogy miként értékeliOrbán Viktornak a nap folyamán tett kijelentését, mely szerint a kormánnyal szemben új többség alakult ki, Simon Gábor azt mondta, majd a választók döntik el, mit gondolnak erről.

Címkék: Belföld