Pokorni változtatási tilalommal mentene meg egy kórházat

Várhatóan változtatási tilalmat rendel el Pokorni Zoltán a Svábhegyi Országos Gyermekszanatórium területére, hogy elriassza a befektetőket, és megmentse a kórházat.

“Annak érdekében, hogy ne legyen túl nagy terve, ambíciója egyetlen egy ingatlanbefektetőnek a kórház épületét, telkét, parkjait illetően, mi a magunk részéről változtatási tilalmat rendelünk el erre a területre” – fogalmazott Pokorni Zoltán, hozzátéve, hogy az önkormányzat február 8-án szavaz a javaslatról. Szavai szerint ezzel azt üzenik a reménybeli, “sőt, talán már a sarkon kukucskáló ingatlanfejlesztőknek”, hogy szétverhetik ezt a kórházat, elzavarhatják a gyerekeket, széttörhetik azt, ami itt fölépült 30-40 év alatt, de nem sok mindent tudnak majd kezdeni az ingatlannal, “mert mi ezt nem engedjük”.

A fideszes politikus hangsúlyozta: semmilyen szakmai, józan, racionális érv nem szól a bezárás mellett, az intézménynek nincs adóssága, nincs rossz állapotban, jó színvonalon működik. Felidézte, hogy decemberben még a szakminiszter is ennek az intézménynek a fontosságáról beszélt. “Mi állhat itt a háttérben? Akik itt vagyunk, attól tartunk, hogy a kormány tagjai, az egészségügyi tárca vezetői telekárat, ingatlanértéket néznek, (…) hiszen ez Budapest, sőt talán az ország egyik legszebb és ilyen értelemben legértékesebb vidéke” – mondta. Kijelentette, hogy számukra viszont az ingatlanfejlesztésnél fontosabb a gyógyulni akaró gyerekek és családjuk szempontja.

Címkék: Belföld