A hazugság ára címmel kampányol a Fidesz

A Fidesz A hazugság ára címmel internetes oldalt indít, és tájékoztató kiadványt juttat el minden magyar háztartásba arról, hogy az embereknek mennyit kell fizetniük az MSZP-SZDSZ kormány megszorításai miatt – jelentette be Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

A kiadvány és a www.hazugsagara.info weboldal többek között a gázáremelésre, a megszűnő gázárkompenzációra, valamint a tandíj, a vizitdíj és az ágydíj bevezetésére hívja fel a figyelmet, egyben emlékeztetve arra, hogy a kormány és kormánypárti politikusok korábban nem ezt ígérték.

A szórólap szerint a megszorítások miatt minden magyar állampolgárnak 178 237 forintot kell fizetnie 2007-ben.


A honlap ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az MSZP-SZDSZ kormány 60 milliárd forintot költ az új kormányzati negyedre, ami elég lenne a gázárkompenzációra, arra, hogy a kormány 4 millárd forintért vásárol új bútorokat, valamint arra is, hogy 20 milliárdot költ saját reklámozására.

A füzet hátlapján – attól függően, hogy melyik megyében osztják majd ki – a helyi szocialista és a szabad demokrata képviselők neve és fotói szerepelnek, azzal a megállapítással, hogy a Országgyűlésben az adott megye minden kormánypárti képviselője megszavazta a vizitdíjat, a tandíjat, a gázáremelést és az adóemeléseket. “Gyurcsány Ferenc mellett ők döntöttek arról, hogy Ön és családja viselje az MSZP-SZDSZ álatal okozott pénzügyi válság terheit” – áll a kormánypárti képviselők fotói felett

Mindenkinek joga a valóság ismerete – ezt a kötelességét teljesíti a Fidesz ezzel a füzettel, amelyet 3,5 millió háztartásba juttatnak el a párt saját aktivistái segítségével – hangsúlyozta Pokorni Zoltán.

Mint mondta, a szórólap a valóságról tájékoztat és arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a kormány a tavaszi választásokat megelőzően “hazudott”, mindent megtett annak érdekében, hogy a választópolgárok ne tudják meg az ország helyzetét és annak következményeit.

A Fidesz alelnöke szerint a füzetben és a honlapon található az adatok a Központi Statisztikai Hivataltól és a minisztériumok internetes oldalairól származnak.

Arra a kérdésre, hogy miért pont most küldik el a kiadványokat és indítják el a honlapot, Pokorni Zoltán azt mondta: a parlamenti szünet tette lehetővé, hogy elkészítsék a kiadványt. A politikus arra nem tudott válaszolni, hogy mennyibe került az akció.

“A Fidesz nem a problémákat, a kihívásokat akarja legyőzni, hanem a vele szembenállókat. Nem használni akar az országnak, csak ártani a kormánynak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a mostani akciójuk. Bűnbakot csinálnak azokból a politikusokból, akik merték támogatni a változásokat – akkor is, ha fáj. Mi lesz a következő lépés: vérdíjat tűznek ki a reformpártiak fejére?” – reagált közleményében az MSZP a Fidesz kezdeményezésére.
Címkék: Belföld