Burány váltja Molnár Gyulát?

Három budapesti elnökjelöltet állítanának hadba a fővárosi MSZP-sek. Burány Sándor válthatja Molnár Gyulát, akinek a támogatottsága jelentősen megcsappant – írja a Népszabadság.

A különböző szervezetek Burány Sándort, a XIX. kerület elnökét, a MeH államtitkárát, Molnár Gyula jelenlegi elnököt, illetve Szanyi Tibort indítanák Budapest “első szocialistájának” posztjáért. Burányt körülbelül a kerületek fele nevezi meg egyedüli elnökjelöltként, Molnárt három-négy, Szanyit pedig legföljebb egy-kettő támogatja. A “végső párbajt” Molnár és Burány vívja, s a legtöbben az utóbbi győzelmére fogadnának. A lap értesülései szerint a jelenlegi elnök támogatottsága egyrészt azért csappant meg, mert hanyagolta a kerületi pártszerveket, másrészt olykor kihátrált az alkukból.

Ennek a tisztújításnak azonban több mint másfél évtized óta igazi tétje van, ugyanis egy meggyengült Budapesten kell a szocialistákat 2010-ben önkormányzati győzelemre segítő párthátteret építeni – írja a Népszabadság. A lap értesülései szerint a budapesti MSZP ügyvezető alelnöki posztján Lénárt Lászlót esetleg Molnár Zsolt, II. kerületi elnök váltja, míg Somlyódi Csaba gazdasági alelnök utóda Józsa István fővárosi gazdaságpolitikus lenne.

Somogyban Lamperth Mónika területfejlesztési és önkormányzati miniszter Kolber István jelenlegi megyei elnököt szeretné váltani, míg Bács-Kiskunban az ügyvezető elnökségi testület élén Zuschlag Jánost láthatjuk viszont.

Címkék: Belföld