A komáromi MSZP lemondatná Molnárt

Az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöksége elutasítja az egészségügyi miniszter javaslatát a kórházi ágyszámok csökkentéséről, és elfogadhatatlannak tartja a minisztérium módszerét – tudatta közleményében az MTI-vel a párt megyei elnöksége pénteken.

A párt megyei elnöksége azt kéri, hogy a Regionális Egészségügyi Tanács erősítse meg a korábbi konszenzusos javaslatot, valamint remélik hogy a miniszter felülbírálja álláspontját, és a korábban a régióban elfogadott javaslatot támogatni fogja.

„Amennyiben ez nem változik, a Komárom-Esztergom megyei szocialisták szerint Molnár Lajos miniszter úrnak át kell gondolnia jövőbeni szerepvállalását” – áll az MSZP közleményében.

Korábban a megyei közgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke jelentette ki, hogy Komárom-Esztergom megye lehet a kórházreform vesztese Közép-Dunántúlon. Udvardi Erzsébet rámutatott, az egészségügyi miniszter az alig két hónapja 2,2 milliárd forintért felépített kisbéri kórházban megszüntetné az aktív ellátást, és elfekvővé minősítené át a komáromi kórházat, ahol a konszenzusos régiós egyeztetés után 109 aktív ágy szerepelt.

Zatykó János országgyűlési képviselő, Komárom MSZP-s polgármestere az MTI-nek elmondta, belső egyeztetéseket folytatnak a döntés megváltoztatására, és úgy vélte, a korábbi konszenzusos javaslat ismételt benyújtásával kényszerhelyzetbe kellene hozni a minisztert.

A polgármester szakmailag rossznak nevezte Molnár Lajos javaslatát, mivel a régióban 97 olyan ágy került vissza az intézményekhez, melyek leépítéséért korábban a kórházak sokmillió forintot kaptak az államtól.

Címkék: Belföld