Navracsics: már elvették a 13. havi nyugdíjat

A 13. havi nyugdíjat a Gyurcsány-csomag 2006-os intézkedési és az idei áremelések már elvették a nyugdíjasoktól - jelentette ki Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Navracsics Tibor szerint a Gyurcsány-csomag háztartásonként 40 ezer forintos többletterhet jelent. Ehhez adódik, hogy a 2007-es költségvetés több mint 30 ezer forint bevételkiesést jelent a nyugdíjasoknak. A 2007-es költségvetésnek mindenki vesztesévé válik – hangsúlyozta.

“Nem arról van szó, hogy a 13. havi fizetéseket próbáljuk védeni, illetve a fizetéseket reálértéken próbáljuk tartani, hanem arról, hogy kormány egy családban egy kereső egyik havi jövedelmét elveszi” – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Narvacsics úgy véli, a leszakadás abban is megjelenik, hogy eltűntek a nemzeti fejlesztési célok és a fejlesztésekhez kizárólag uniós források állnak rendelkezésre. Ez annak a veszélyét hordozza magában, hogy csak azok a települések kapnak támogatást, akik az EU által preferált irányokban haladnak.

A Fidesz frakcióvezetője szerint nem világos, hogy milyen cél érdekében hozzuk az áldozatot, mert a magyar gazdaság tervezett növekedése idén 3 százalék, míg ez az érték Szlovákiában 7, Lengyelországban 6 százalék. A politikus szerint 2007-ben a régió és EU átlagától is leszakadunk.

Címkék: Belföld