Lezárult a „police hip-hop” vizsgálata

Befejezte a vizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, melyet az internetre "police hip-hop" elnevezéssel feltett videófelvétel miatt indított.

A főkapitányság vizsgálati osztály szerint sem fegyelmi vétség miatt, sem pedig katonai bűncselekmény miatt nem indokolt a további vizsgálódás – közölte Nyikos Tamás törzszászlós, a megyei kapitányság szóvivője.

A vizsgálat kiderítette, a felvételen Budapestről Bács-Kiskun megyébe vezényelt rendőrök láthatóak, akiket a madárinfluenza miatt 2006 februárjában vezényeltek rendőri feladatok ellátására Nagybaracska térségébe. A vizsgálat kiterjedt a rendőrök ruházatára, és egyéb szolgálat közben viselt tárgyaikra, melyek alapján egyértelmű, hogy nem Bács-Kiskun megyei rendőrök táncolnak a felvételen. A megyében szolgálatot teljesítő rendőröknek például nincs olyan sapkájuk, mint a táncoló rendőröknek.

A főkapitányság vizsgálati osztálya felvette a kapcsolatot a Katonai Ügyészséggel és az ORFK fegyelmi osztályával, és a konzultáció alapján arra a következtetésre jutott, hogy sem fegyelmi vétség miatt, sem katonai bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálat megindítása nem indokolt.

Címkék: Belföld