Politikusok a Videoton-ügyben

A Székesfehérvári Városi Ügyészség adócsalás miatt vádiratot nyújtott be a városi bíróságon kilenc személy ellen a Videoton FC Kft.-t érintő büntetőügyben. A vádlottak között szerepel két politikus is, a város korábbi szabad demokrata alpolgármestere, valamint a jelenlegi MDF-es alpolgármester – értesült a Népszabadság.

A vádlottak 2001 és 2005 között ügyvezetői, illetve játékosügynökei voltak a fehérvári labdarúgócsapatot akkor Videoton FC Kft. néven működtető vállalkozásnak. Az ő közreműködésükkel a cég a futballisták szerződtetése és foglalkoztatása során számos esetben elkerülte a különböző közterhek befizetését.

A vádlottak között szerepel két politikus is: Szelier András, a város korábbi szabad demokrata alpolgármestere, valamint Viniczai Tibor, Székesfehérvár jelenlegi MDF-es alpolgármestere. Viniczai 2001 nyarától 2002 közepéig ügyvezetőként irányította a kft.-t, Szelier sem vezetője, sem alkalmazottja nem volt a kft.-nek, viszont a képviselő-testület részéről a többségi önkormányzati tulajdonban lévő cég felügyeletét látta el.

Viniczai Tibor szerint az ügy politikai lejárató kampány része. Szelier András nem nyilatkozott a Népszabadságnak. Az ügyben többen is tettek feljelentést, köztük a városi Fidesz-szervezet is. Gieszné dr. Boda Orsolya, a Fejér Megyei Bíróság szóvivője közölte: a vádirat tartalmáról egyelőre nem adhat bővebb felvilágosítást.

Címkék: Belföld