Kórházmentő demonstrációt tartott a Fidesz

A Fidesz újabb kórházmentő demonstrációt tartott szombaton; az újpesti Károlyi Sándor Kórház előtt mintegy százan tiltakoztak az intézményben várható megszorítások ellen.

“Kormányzati szinten reformot hazudnak, de ami történik, az nem reform, hanem az egészségügyi rendszer szétverése és széthordása” – fogalmazott Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi képviselője.

Az ellenzéki politikus, többnyire idős emberekből álló hallgatósága előtt, azt hangsúlyozta, hogy a kormány feláldozza a magyar emberek egészségügyi ellátását a rossz költségvetési politika oltárán.

Pesti Imre, a Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának alelnöke, a kormány egészségügyi reformja miatt tavaly indított demonstráció-sorozat főszervezője annak a véleményének adott hangot, hogy “a kormány brutális intézkedései miatt nagy valószínűséggel bezárás várhat a Károlyi kórházra”.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságában is tevékenykedő Pesti Imre elmondta: 30-40 százalékos ágyszámcsökkentés és az urológiai osztály megszüntetése is fenyegeti az intézményt.

Ez nemcsak újpesti ügy, hiszen a régió településeiről is tízezrek veszik igénybe az intézmény szolgáltatásait – hívta fel a figyelmet a politikus, aki szerint az egészségügyi tárca célja az, hogy több kórházi ingatlant is eladásra kínáljanak külföldi vevőknek.

Címkék: Belföld