Új kisgazdapárt alakulhat

Várhatóan már idén tavasszal párttá alakulhat a Turi-Kovács Béla vezette Kisgazda Polgári Egyesület.

„A pontos időpont kitűzése döntően azon múlik, mennyi idő alatt vagyunk képesek saját, de a Fidesz – Magyar Polgári Szövetséggel koherens programunkat elkészíteni. Ha az megvan, a pártot országos gyűlésen, ezres nagyságrendű tagsággal kívánjuk megalapítani. Ez előre láthatóan március vége, április közepe lesz” – közölte Turi-Kovács Béla.

A politikus hangsúlyozta: olyan, baloldali értékeket is képviselő párttá szeretnének válni, amely továbbviszi azt a népnemzeti gondolatot, aminek a hazai politikai palettán jelenleg nincs képviselője. Hozzátette: programjukban fontos szerepet szánnak a vidékfejlesztésnek, valamint a környezetvédelemnek. Ezen belül biztosítani kívánják a kisbirtokok védelmét, s az állattenyésztés feltételeinek javítását is.

Turi-Kovács Béla a párttá szerveződés előzményeivel kapcsolatban emlékeztetett rá: a KPE tavaly novemberi országos gyűlésén kérdőíven kérték a tagok véleményét többek között arról, támogatják-e a Fidesz és a KPE közötti szövetséget, és szükségesnek tartják-e, hogy az egyesület párttá alakuljon, s a szövetség része legyen. A tagság támogatta ezen elképzeléseket. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ezen a novemberi tanácskozáson jelentette be: amennyiben pártja tavaszi tisztújító kongresszusán ismét pártelnöknek választják, újabb szövetséget kötne a kisgazdákkal, nevezetesen a KPE-vel.

Címkék: Belföld