Helyén maradhat a svábhegyi gyermekklinika

Az egészségügyi miniszter ígéretet tett a Svábhegyi Országos Gyermekallergológiai és Fejlődésneurológiai Intézet egyben maradására.

A közalkalmazotti tanács elnöke csütörtökön az MTI-nek megküldött közleménye szerint a szakminiszter ígéretet tett arra, hogy az intézet – az általuk ajánlott szűkített keretek között -, mint a gyermek-allergológia és pulmonológia egyedülálló országos szakmai centruma, egyben marad.

Stéger Gabriella elmondta, a miniszter ezt az ígéretet személyesen az intézmény igazgatójának tette, még decemberben, amikor látogatást tett az intézetben.


A tüdőbetegeknek indokolt jó levegő mellett gazdaságossági számításaik is azt támasztják alá, hogy a gyermekpulmonológiai, allergológiai országos centrum a Svábhegyen maradhasson. Ezzel kapcsolatban független szakértői vizsgálatot is kértek annak alátámasztására, hogy az intézetet a leginkább költséghatékony módon a Svábhegyen lehet működtetni, a már kialakított, megfelelő épületekben. A nagy értékű műszerek miatt a költöztetés aránytalanul magas költségeivel anyagilag sem éri meg másutt az újrakezdés, az építkezés – áll a közleményben.

Címkék: Belföld