Két gyermek halt meg a Dunába csúszott autóban

A búvárok szerda délben találták meg a kora délelőtt az újmohácsi révnél két gyermekkel a Dunába csúszott autót. A három- és ötéves gyermek nem élte túl a szerencsétlenséget. A rendőrség gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárást a szülők ellen, akiket sokkos állapotban szállítottak kórházba.

A háromajtós, automata váltós, Ford típusú személygépkocsi, amelyben egy négytagú család utazott, 9 óra előtt késve érkezett a révhez. A lejtő elején megálltak autójukkal – még nem tisztázott, hogy ki vezette a kocsit –, az apa kiszállt jegyet venni, és az anya is elhagyta az autót, amikor a jármű elindult. Az autó hátsó ülésen ülő, gyermekülésbe kötött két gyermekkel a komp mellett a vízbe gurult, 50-60 méterrel később elmerült.


A szülők a jármű után futottak, megpróbálták megállítani, de nem sikerült. Az apa a sodródó autó után a folyóba ugrott, hogy kimentse gyermekeit, de az autó egy percen belül elsüllyedt – közölte Gál Vilmos rendőrkapitány.


A baleset oka az eddigi vizsgálat szerint az volt, hogy a kocsit nem rögzítették megfelelően – közölte a helyszínen tartózkodó Gál Vilmos mohácsi rendőrkapitány.


Az autót délben búvárok megtalálták, tűzoltók segítségével kiemelték. A benne tartózkodó három- és ötéves gyermek nem élte túl a balesetet, a mentőegységnek már nem sikerült újraéleszteniük őket – áll az MTI közleményében, de mivel az autó elmerülése és kiemelése között több óra telt el, így a mentőszolgálat munkatársainak esélyük sem volt a gyermekek megmentésére. A szülőket sokkos állapotban szállították a mohácsi kórházba.

Címkék: Belföld