Ma új vezére lehet a BKV-nak

A Fővárosi Közgyűlés ma folytatja múlt csütörtökön elnapolt ülését, ahol várhatóan döntenek a BKV vezetőjének cseréjéről.

A BKV vezérigazgatói posztján bekövetkező változást a frissen megválasztott szocialista városüzemeltetési főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós kezdeményezte. Az általa javasolt Antal Attila személyét mind az öt közgyűlési frakció elfogadhatónak tartja.

A kormánypárti frakcióvezetők kezdeményezik annak a múlt héten elnapolt témának az újbóli megtárgyalását is, hogy a közgyűléstől a gazdasági bizottsághoz telepítsenek több tucat hatáskört, köztük a közműcégek vezetőinek a kinevezését is. Gy. Németh Erzsébet (MSZP) indítványára ezt a javaslatot a múlt héten több kormánypárti képviselő is elutasította. A közgyűlésben várhatóan most sem lesz meg ehhez a városvezetői javaslathoz a 34 kormánypárti szavazat.

Hunvald György (MSZP) közölte, hogy addig nem szavazza ezt meg, amíg Demszky Gábor nem jelöli Gy. Németh Erzsébetet főpolgármester-helyettesnek. Elutasítja a hatáskörök áttelepítésének szándékát a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője is. Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője szerint, ha számos fontos közgyűlési hatáskörrel együtt a közműcégek vezetőinek kinevezése is a gazdasági bizottsághoz kerül, “akkor tulajdonképpen nem Demszky Gábor lesz a főpolgármester, hanem a gazdasági bizottság elnöke”.

Címkék: Belföld