Országos forgalomlassító demonstráció kezdődött

A rendőrség és az Útinform szerint sehol nem okozott komoly fennakadást a forgalomlassító kormányellenes tüntetés. A köd miatt több helyen elmaradt vagy később kezdődik a demonstráció.

Pénteken reggel 8 órától délután 4 óráig országosan összehangolt félpályás útlezárást tart az „Igaz Magyarországért” mozgalom 80 helyen az országban. A demonstráció résztvevői azt követelik, hogy „a magyar társadalomban, közéletben, gazdaságban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből”.

A rendőrség egyelőre nem kapott információt komoly közlekedési fennakadásokról az országszerte több helyszínen zajló félpályás útlezárásokkal kapcsolatban – mondta el az ORFK szóvivője. Jármy Tibor, a BRFK szóvivője pedig arról tájékoztatta lapunkat, hogy a fővárosban hét helyen tartanak forgalomlassító demonstrációt, de a közlekedés mindenhol zavartalan. Az Útinform is arról tájékoztatta a FigyelőNetet, hogy sem az országutakon, sem a fővárosban a tüntetés nem okozott fennakadást.

Dunakeszi határában a 2/A jelű úton demonstrálnak a Shell-kút közelében, a főváros irányába, ahol már torlódnak a gépkocsik. Baranya megyében a rossz időjárás miatt a tervezett hat helyett négy helyszínen kezdődött félpályás forgalomlassító demonstráció – közölte a tüntetés megyei koordinátora. Burkus Zoltán elmondta: a kormány leváltását követelők a 6-os úton Szigetvár és Barcs között, a 611-es úton Sásdnál, valamint Mohácsnál és Drávaszbolcsnál zárták le egy szakaszon a fél útpályát. Pécs szigetvári és pécsváradi kivezető szakaszain a rossz látási viszonyok miatt egyelőre halogatják a tüntetést, ha a köd felszáll, az utakra vonulnak.

Csongrád megyében egyedül Szegeden csatlakoztak az országosan meghirdetett félpályás útlezáráshoz. A bajai úton az 5-ös kilométerkő közelében 600 méteren 10 autóval csaknem 30 ember demonstrál. A transzparensekkel és zászlókkal érkező tüntetők a tervek szerint délután 4 óráig maradnak a helyszínen. Miközben a hevesi megyeszékhely is szerepelt az előzetesen meghirdetett kormányellenes demonstrációk helyszínei között, Egerben, a rendőrség közlése szerint nem került sor félpályás útlezárásra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy helyen, a 4-es számú főút Nyíregyháza–Újfehértó közötti szakaszán tartanak félpályás forgalomlassító demonstrációt, csatlakozva a meghirdetett országos blokádhoz – tudta meg az MTI munkatársa a rendőrségtől és a közútkezelő kht. ügyeletesétől. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt térségi szervezetének tagjai a nyírségi nagyváros határában húsz gépjárművel állták el a főút egyik sávját, s transzparensekkel tiltakoznak a kormány tevékenysége ellen. A főúton rendőrök irányítják a forgalmat, segítve az arra közlekedők áthaladását a tüntetés helyszínén.

Tolna megyében több város körül tartanak félpályás útlezárással demonstrációt – közölte Horváth Anita megyei koordinátor. Szekszárd körül az 56-os úton Bátaszék irányába, a 6-os úton Paks és Pécs irányába körülbelül 20-20 gépkocsi állt fel zászlókkal, transzparensekkel. Dombóvárnál két helyen, a 61-es úton Kaposvár felé és a 611-es úton Kaposszekcső felé demonstrálnak fél pályán a tüntetők, de Bátaszék és Furkótelep között is felálltak a demonstrálók.

Címkék: Belföld