Leisztinger embere az új főpolgármester-helyettes?

Az ellenzék szerint csütörtökön főpolgármester-helyettesé megválasztott Hagyó Miklós erősen kötődik Leisztinger Tamás milliárdos nagyvállalkozóhoz – írja a Népszabadság. A szocialisták budapesti frakcióvezetője szerint tevékenysége alapján kell majd megítélni az új vezetőt.

Hagyó Miklóst, a frissen megválasztott főpolgármester-helyettest munkája, és nem vélt vagy valós kapcsolatai alapján kell majd megítélni, mondta a szocialisták budapesti frakcióvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. „Hagyó Miklós tevékenységének fokmérője az lesz, hogyan tudja elvégezni feladatát” – mondta Steiner Pál, elutasítva azt az ellenzéki vádat, mely szerint az új főpolgármester-helyettes Leisztinger Tamás nagyvállalkozó „meghosszabbított karja”. „Ebben a városban mindenki ismer mindenkit, ha ezen az alapon választanánk” tisztségviselőket, soha nem lehetne megfelelőt találni – mondta Steiner Pál.

A pénteki Népszabadságban arról jelent meg hír, hogy az ellenzék szerint az MSZP-s Hagyó Miklós „erősen kötődik” Leisztinger Tamáshoz, aki „aggályos módon” több tíz-, illetve más források szerint több százmilliárd forintos beruházással fejleszti a Kopaszi-gát térségét. A Népszabadság szerint szinte bizonyosra vehető, hogy Leisztinger célba vette a fővárost – annak ellenére is, hogy csak nagyon kevesen ismerik őt személyesen, de akik ismerik, azok kulcspozícióban vannak.

Címkék: Belföld