Kisiklott egy tehervonat

Kisiklott egy tehervonat hét vagonja a Hajdú-Bihar megyei Ebesnél csütörtökön hajnalban, ezért a Debrecen–Ebes és a Budapest–Debrecen vonalon késésekre kell számítani. Személyi sérülés nem történt – közölte a MÁV.

Hajnali fél háromkor a Debrecenből Budapestre tartó gyorstehervonat hét kocsija siklott ki. A baleset több száz méterre elzárta a vasúti pályát, és megrongálta a felső vezetékeket is – mondta el Kavalecz Imre szóvivő. A balesetet valószínűleg az egyik vagon műszaki hibája okozhatta, de a pontos okot még vizsgálják a szakértők – tette hozzá. Személyi sérülés nem történt, a kisiklott kocsik üresek voltak, a vasúti pályában esett kárt pedig még nem mérték fel.

A szóvivő délután küldött közleményében arról számolt be, hogy helyreállítási munkák egész nap eltartanak, ezért a Debrecen térségében közlekedő vonatok 20-40 percet késnek, tekintettel arra, hogy Ebes és Debrecen között továbbra is csak az egyik vágányon közlekedhetnek. Három kisiklott vagont már „beemeltek”, és a többi négyet is eltávolítják a vágány mellől, majd elkezdik a vágányok és a felsővezeték-rendszer helyreállítását.

Címkék: Belföld: Mozaik