Milliárdos tüntetések, 1,5 millió túlóra

Két és fél milliárd forint pluszkiadást jelentettek a rendőrségnek a szeptember 17-től kezdődő zavargások – közölte Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

A 2,5 milliárd forint hetven százaléka a túlóra- és készenléti díjakat tartalmazza, míg a fennmaradó harminc százalék a rendőrök szállításának, szállásolásának és étkeztetésének költségeit fedi. Emellett a rendőrségnek mintegy százmillió forint kára keletkezett a zavargások során, elsősorban a védőfelszerelésekben. A szóvivő szerint 150 pajzsot szerzett be a rendőrség, emellett az osztrák rendőröktől is kértek kölcsön háromszázat. Mint mondta, utóbbiakat már visszaadták.

Tudatta: a vidékről Budapestre vezényelt rendőrök vasárnap, illetve hétfőn visszatértek lakóhelyükre. Szeptember 17-e óta 27 730 rendőr vett részt a biztosítási intézkedésekben, ők összesen 1,5 millió órányi szolgálatot teljesítettek. Közülük 396-an sérültek meg. Könnyebben megsérült 352 rendőr, súlyosabban 44. Utóbbiak közül 35-en szorultak kórházi ellátásra, ám jelenleg már egyikük sincs kórházban – tette hozzá Garamvölgyi László.

Címkék: Belföld