Gyurcsány: vereséget szenvedtek a hőzöngők

Az alkotmányos rend és a kormány destabilizására tett kísérlet kudarcot vallott. Az erre épülő stratégia vereséget szenvedett – írta a kormányfő hétfőn internetes naplójában.

A miniszterelnök blogjában az elmúlt hetek eseményeivel foglalkozott. Mint írta, a törvényes rend és nyugalom megzavarására az utcára hívott tömeg nagysága az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent, az érdeklődés egyre mérsékeltebbé vált.

Gyurcsány Ferenc örömét fejezte ki, hogy az emberek nem dőltek be a legnagyobb hazugságnak, „annak, hogy a köztársaság semmi, csak levethető ruhadarab a nemzet testén, hogy lehet játszani törvényekkel, renddel, felelősséggel és demokráciával”. Az elmúlt 16 év legnagyobb politikai kihívásával szemben erős és stabil maradt az alkotmányos rend – fejtette ki Gyurcsány.

„Vereséget szenvedtek azok, akik hőzöngtek, akik az embereket az utcára hívták, akik forradalomért kiáltottak – írta a kormányfő. Hozzátette: miközben sokan a forradalom nevével visszaélve történelmi paródiát játszottak, lassan újra elkezdtek bízni a kormány programjában külföldön és idehaza. Példaként említette, hogy Brüsszel elfogadta a konvergenciaprogramot.

Címkék: Belföld