147282

Félreértették Orbánt?A Fidesz szerint félreértették Orbán Viktor szavait, aki nem arról beszélt, hogy az Európai Unió vonja meg pénzügyi támogatását Magyarországtól „hazug kormánya” miatt. Az elnök csak amellett állt ki – állítják -, hogy az európai forrásokat átláthatóan és korrekten kezeljék.Vihart kavartak Orbán Viktor kedden Strasburgban, az Európai Néppárt frakciója előtt elhangzott szavai, amikor úgy [...]

Félreértették Orbánt?

A Fidesz szerint félreértették Orbán Viktor szavait, aki nem arról beszélt, hogy az Európai Unió vonja meg pénzügyi támogatását Magyarországtól „hazug kormánya” miatt. Az elnök csak amellett állt ki – állítják -, hogy az európai forrásokat átláthatóan és korrekten kezeljék.

Vihart kavartak Orbán Viktor kedden Strasburgban, az Európai Néppárt frakciója előtt elhangzott szavai, amikor úgy fogalmazott, hogy az unió tagadja meg segítségnyújtását a „hazug és csaló” kormányoktól.
Az Európai Parlament szocialista és szabaddemokrata magyar tagjai megütköztek Orbán kijelentésén, mondván, hogy az uniós költségvetés támogatási fejezeteit már jóváhagyta a szervezet, másrészt azt is leszögezték, hogy az EU soha nem egy kormányt, hanem egy országot támogat, ezért értetlenül állnak azelőtt, hogy felelős politikus saját hazája kárára kérjen intézkedést.
A Fidesz Európai Parlamenti frakciója 24 órával később, szerda éjjel kiadott nyilatkozatában tiltakozott az ellen az értelmezés ellen, hogy Orbán a pénzügyi támogatások megvonását kérte volna, állításuk szerint a pártelnök csak arra figyelmeztetett, hogy az európai forrásokat átláthatóan és korrekten kezeljék.
Ez utóbbival kapcsolatban a FigyelőNetnek autentikus helyen elmondták, hogy az uniós támogatásokat kizárólag utólag, tételes elszámolás mellett folyósítják a pályázatokon nyertes önkormányzatoknak, vállalatoknak, civil szervezeteknek, szigorúan ellenőrizve azokat.


Bemondó

Orbán Viktor szerint az Európai Unió tagadja meg segítségnyújtását a „hazug és csaló” kormányoktól.

– Igaza van, mert a hazudós kormány az uniós támogatásokat is másra fogja felhasználni
– Jó, hogy felnyitja az uniós politikusok szemét, mi is folyik Magyarországon
– Nincs igaza, mert az uniós támogatások felhasználását szigorúan szabályozzák most is
– Helytelen, hogy a magyar belpolitika torzsalkodását most már uniós szintérre exportálja Orbán



Címkék: Címoldal