Révész Máriusz feljelent

Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő mégis feljelentést tesz az október 23-án vele szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt – jelentette be a politikus az Országgyűlés emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságainak szerdai együttes ülésén.

Újabb feljelentések


Újabb két feljelentés érkezett az ügyészségre a rendőrök ellen az október 23-ai rendőri intézkedések miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán. Korábban többen jelezték, hogy feljelentést tesznek a „rendőri túlkapások” miatt. Morvai Attila tájékoztatása szerint ezt szerda délig négyen tették meg. Ők bántalmazás hivatalos eljárásban vétség gyanúja miatt tettek feljelentést az ügyészségen.

A Fidesz parlamenti képviselője hétfő délután az Astoria környékén sérült meg, amikor a tüntetők és a rendőrök összecsaptak egymással. A fideszes politikus a bizottságok együttes ülésén azt mondta, bár tegnap még úgy volt, hogy nem tesz feljelentést a rendőrök ellen, mostanra megváltoztatta a véleményét, és követelni fogja, hogy vizsgálják ki az ügyet.

„Nekem nem az az elégtétel, ha bármi lesz a rendőrökkel, akik eltörték a lapockámat, csak az érdekel, hogy ez többé ne fordulhasson elő” – tette hozzá.

Magasabb okok

A fideszes politikus kedden kórházi ágyán újságírók előtt azt mondta: nem a rendőrség szintjén, hanem „magasabban” keresendőek a hétfő esti és éjjeli „rendőri brutalitás” okai.

„Én is végiggondolom, meg nyilvánvalóan meg is beszéljük még” – felelte a lapockatörést és fejsérülést szenvedett, sebeit a sajtó munkatársainak is megmutató politikus arra a kérdésre, tesz-e feljelentést az ügyben.

Mint mondta, bántalmazásának körülményeit csupán mások elmondásából ismeri, annyit azonban ő is elmondhat: gumibot ütésétől származnak a sérülései. Nem gondolja, hogy alacsony beosztású rendőrök megbüntetésével rendezhetőek volnának a történtek.

Gergényi: mindenki saját felelősségre

Gergényi Péter keddi sajtótájékoztatóján azt közölte: nem indul külön rendőri vizsgálat Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő megsérülésének ügyében. A budapesti rendőrfőkapitány a fideszes képviselő esetével kapcsolatban úgy fogalmazott, ha valakinek sérelme van a rendőri fellépéssel szemben, lehetősége van az ügyészséghez fordulni. Emlékeztetett arra, hogy a rendőri felszólítást követően mindenki a saját felelősségére tartózkodott a helyszínen.

Az Országgyűlés emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságainak szerdai együttes ülését a bizottságok fideszes és KDNP-s elnökei kezdeményezték az október 23-án történtek miatt.

Címkék: Belföld: Mozaik