Gyurcsány csak a Parlamentben beszél 23-án

Csak az Országgyűlésben szólal fel Gyurcsány Ferenc az október 23-i megemlékezésen – közölte a kormányszóvivő. A Fidesz korábban bejelentette, nem vesz részt azokon az ünnepségeken, ahol a kormányfő mond beszédet.

A Fidesz és a KDNP október 23-án egyedül csak a Parlamenti ünnepségen nem fog részt venni, Gyurcsány Ferenc ugyanis csak a az Országgyűlésben fog ünnepi beszédet tartani. A Fidesz ugyanis szerdán kijelentette, hogy nem vesz részt azokon a megemlékezéseken október 23-án, ahol a kormányfő is felszólal.

Danks Emese az ’56-os megemlékezések részleteiről szólva elmondta, hogy a rendezvények pontos részleteiről még nem döntöttek, ezért még az is kérdéses, hogy ellátogat-e a miniszterelnök a 301-es parcellához. A program szerint az azonban biztosra mondható, hogy Sólyom László mond beszédet az Operaházban.

A kormány számára egyébként az is gondot okoz, hogy több szervezet is igényt tart október 23-án a Kossuth térre, a jelenleg is ott demonstrálóknak ugyanis korlátlan ideig van területfoglalási engedélye. Danks erre reagálva közölte, hogy nincs külön terve a kormánynak erre, de bízik abban, hogy mindenki méltó módon ünnepli majd a forradalom 50. évfordulóját.

Címkék: Belföld