MSZP: suttyomban készül az Orbán-csomag

A szocialista párt azt kéri a Fidesz elnökétől, valljon végre színt, milyen tartalommal készül az Orbán-csomag, az kiket érintene – mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője.

Nyakó felszólította Orbán Viktort, hogy ne mondjon mást a gazdaság szereplőinek és a választópolgároknak. Az MSZP elvárja a Fidesztől és Orbán Viktortól, a párt elnökétől, hogy hagyjon fel a hazugsággal és a kettős beszéddel – tette hozzá.

Nyakó István elmondta: a Fidesz az önkormányzati választások lezárásáig fenntartotta „képtelen gazdasági ígéreteit”, egészen addig, amíg az emberek véleményt mondhattak volna róla. Most a választások után már elismerték, hogy „mézesmadzag-politikájuk” szemfényvesztés – fűzte hozzá.

„Eddig a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tejjel-mézzel folyó kánaánt ígért, amihez adó- és járulékcsökkentésen keresztül vezetett volna az út” – fogalmazott a politikus. Mint mondta, ma már készül az Orbán-csomag, de „suttyomban”.

Nyakó István azt mondta: tudni szeretnék, kitől venne el többet, kinek adna kevesebbet, kit adóztatna meg jobban, a vállalatokat, vagy az embereket a készülő gazdasági csomag.

Az MSZP szóvivője szerint a legnagyobb ellenzéki párt eddig azzal „etette az embereket”, hogy a gazdasági gondok megoldásához nincs szükség áldozatokra.

Hozzáfűzte: már a Fidesz elnöke is elismeri, hogy nincs más lehetőség, mint az egyensúlyteremetés politikája, de nagy nyilvánosság előtt hallgat erről, kettős beszédet folytat.

Nyakó István úgy vélte, ha a Fidesz őszintén beszélne, akkor el kellene ismernie, hogy a Brüsszel által is elfogadott program hiteles, és az egyensúlyteremtésnek nincs alternatívája.

Címkék: Belföld