Orbán eligazítást tartott a fővárosi fideszeseknek

Súlypontmegjelölő, feladatrangsoroló eligazítást tartott csütörtökön délután Orbán Viktor a párt fővárosi polgármestereinek, frakcióvezetőinek és a Fővárosi Közgyűlés 30 fős képviselőcsoportjának - tudta meg az MTI magukat megnevezni nem kívánó ellenzéki politikusoktól.

Tájékoztatásuk szerint a pártelnök indítványozta, hogy a fővárosi frakció alakuló ülésén, amit várhatóan jövő héten kedden tartanak, Tarlós Istvánt válasszák meg a képviselőcsoport vezetőjének. Nem zárta ki azonban annak a lehetőségét sem, hogy külön frakciót alakítson a Fidesz és a vele közös listán indult KDNP.

A pártelnök hangsúlyozva, hogy Budapest szerepe megnövekedett az önkormányzati választás után a Fidesz számára, jelezte, szívesen venné, ha részletesen tájékozódhatna a fővárosi önkormányzat bizottsági struktúrájáról. Orbán Viktor a sikeres budapesti szereplést megköszönve külön is elismerőleg szólt Kupper András budapesti elnök tevékenységéről.

Tarlós István – az MTI információi szerint – a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy programjának megfelelően kíván politizálni, s az eddiginél nagyobb befolyásra törekszenek a városházán.

Kupper András budapesti Fidesz-elnök megerősítve képviselőtársait, az MTI-nek elmondta, hogy Orbán Viktor külön-külön tartott megbeszélést a fővárosi frakcióval és a párt kerületi polgármestereivel, frakcióvezetőivel. Orbán Viktor politikai helyzetértékelése során felhívta a figyelmet arra, hogy a párt képviselőire, tisztségviselőire komoly felelősség hárul a következő négy évben az önkormányzatokban.

Kupper András közölte azt is: a KDNP elnöksége dönt majd arról a következő napokban, hogy önálló frakciót alakítanak-e a fővárosban. Ezt követően a közös listán bejutott négy kereszténydemokrata képviselő határoz majd arról, hogy melyik frakcióban akar tevékenykedni. Hozzátette, hogy van már olyan kerület, például a XI., ahol önálló KDNP-frakció alakul.

Címkék: Voks 2006: Hírek