Százezer kiáltvány a néphez

Megérkezett a fővárosi Kossuth térre csütörtök éjszaka a magyar néphez szóló kiáltvány első százezer példánya, amelyből egymillió példányt kívánnak szétosztani Magyarországon, mint a "Kossuth téri forradalmárok üzenetét".

A magyar néphez intézett kiáltvány kiemeli: minden párttól függetlenül, békés szándékkal, saját akaratukból vannak a Kossuth téren és követelik: a “népfelség nevében” a Gyurcsány-kormány azonnali menesztését, illetve a köztársasági elnök javaslatára vagy annak hiányában népi kezdeményezésére az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, a jogfolytonosság helyreállítását.

A kiosztott kiáltványon olvasható, hogy szeptember 22-én közfelkiáltással megalakult a Forradalmi Nemzeti Bizottmány és elsődleges céljuk Gyurcsány Ferenc kormányának megbuktatása mellett, hogy új alkotmány lépjen életbe a Szent Korona eszme alapján.

Halász József, a szervezőbizottság tagja beszédében azt mondta, a forradalmi bizottmány jogszerűségét, létét senkinek nincs joga megkérdőjelezni, mert ez az egyetlen legitim forma a népakarat kinyilvánításának.

Megosztással, provokációkkal nem szabad hagyni, hogy ezt kivegyék a kezükből – tette hozzá.
Kijelentette: a téren a “közvetlen népi hatalomgyakorlást végzik”.

Címkék: Belföld