ORTT: a döntés nem járhat a Hír TV megszüntetésével

Az ORTT szóvivője a FN.hu-nak cáfolta azt a lapinformációt, mely szerint a testület Weber János MDF-es testületi tag javaslata alapján hozta volna meg döntését a Hír TV kapcsán, illetve hogy a jogsértés megállapítása a csatorna megszüntetését vonhatja maga után.

Vékony Éva, az ORTT szóvivője lapunknak cáfolta a Magyar Nemzet azon értesülését, amely szerint a testület Weber János MDF-es testületi tag javaslata alapján hozta volna meg döntését a Hír TV kapcsán. Elmondása szerint a vita során formálódott az a jogi minősítés, amelynek értékelésére a testület többségi döntése szerint az eljárás irányul.

A döntés értelmében a Hír TV a demonstrációk törvényes kereteiről megfeledkezve forradalmi, háborús helyzetként tálalta a történéseket, amely felveti a médiatörvényben foglalt a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjének tiszteletben tartását előíró műsorszolgáltatói kötelezettség illetve a sokoldalú, kiegyensúlyozott, tényszerű és tárgyilagos tájékoztatás követelményének megsértését.

Az ORTT szóvivője azt is cáfolta, hogy a jogsértés megállapítása a televíziós hírcsatorna megszüntetését vonhatná maga után. Mint elmondta: a legsúlyosabb szankció a műsorszolgáltatási jogosultság 30 napra történő felfüggesztése lehet.

Címkék: Belföld