Lebontották a színpadot a Kossuth téren

Elszállították a Kossuth téri színpadot a szervezők csütörtökön a déli órákban arra hivatkozva, hogy az a gazdák tulajdona, és a melegkonyhával együtt azt is hazaviszik.

Az ÁNTSZ szerdán bezáratta a melegkonyhát a Kossuth téren, ezért a gazdák hazamennek minden eszközükkel együtt, így viszik a színpadot is. A tüntetők szervezői azonban mindenkit megnyugtattak, hogy nemsokára új pódiumot állítanak fel a téren. Egy traktor után kötötték és elvontatták azt a verőcei gulyáságyút is, ami a Kossuth téri konyha szívének számított, hiszen abban készítették a meleg ételt a tüntetőknek és sok hajléktalannak is.

„Szerintem ez csak használ a tüntetésnek: végre megszűnik az ingyenkonyha, ezért talán többen lesznek azok, akik komoly szándékkal jönnek ide” – mondta egy másik férfi, akit állítása szerint már kétszer is kiraboltak az egy hét alatt, amióta a téren tüntet.

Egy másik, ugyancsak egy hete a Kossuth téren lévő budapesti férfi szerint „egyrészt jó, hogy elviszik a gulyáságyút, mert kevesebb lesz a kéregető és a szemetelő ember, másrészt rossz, mert ez volt az egyetlen lehetősége azoknak, akik már hosszú ideje a téren vannak, hogy meleg ételhez jussanak.
A téren egyébként közel 100 ember tartózkodott a déli órákban.

Címkék: Belföld