Segély a rendőrségnek és az MTV-nek

A kormány 460 millió forintos többletforrást biztosít a rendőrségnek az MTV-székház ostroma és az azt követő eseményeken szenvedett károk, illetve a rendőri készenlét és túlszolgálat költségeinek fedezése miatt.

A kormányszóvivői tájékoztatón Danks Emese elmondta: az összeget a kabinet az általános költségvetési tartalékból biztosítja. Mint mondta, a megsemmisült, illetve megsérült rendőrségi eszközök pótlásához és egyéb eszközök beszerzéséhez 160 millió forint szükséges.

Az elmúlt napok zavargásai miatt keletkezett többletköltség abból adódott, hogy a túlszolgálat miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak naponta 1400, a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnak 800 fő ellátásán és elhelyezésén túl további 15 megye rendőrszázadának ellátását kell biztosítania. Továbbá a Köztársasági Őrezrednek a három közjogi méltóság személyi védelmét is meg kellett erősítenie.

A rendőrség mellett a Magyar Televízió is gyorssegélyben részesül, ennek összege 150 millió forint, amit az általános költségvetési tartalékból biztosítanak – jelentette be a kormányszóvivő.

Címkék: Belföld