Hálózsákkal a Kossuth téren

Az önkormányzati választások tétje nem az, hogy hány szavazatot kap a Fidesz, hanem, hogy Budapest „kiszabadul-e a balliberális erők fogságából” – mondta Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője.

Takács felhívta az embereket a Kossuth téren, hogy „akinek van bátorsága”, hozzon hálózsákot a térre az önkormányzati választások előtti kampánycsend idejére. A kampánycsend alatt „kulturális rendezvénnyé” alakul át a kilenc napja folyó demonstráció. Takács András értékelése szerint ha akkor valami megszakad, akkor „megszakad a forradalom lángja is”, ezért is fontos számukra, hogy minél többen legyenek abban az időszakban a téren.

Takács András elismerően szólt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) magatartásáról, amely szervezet – közlése szerint – „a hatalom mámora és a szakmai tisztesség” közül az utóbbit választotta, amikor a rajta lévő nyomás ellenére nem mondta ki, hogy veszélyesnek minősül a Kossuth tér tüntetés alatti szennyezettsége, valamint előírásoknak nem megfelelő konyhája és egészségügyi szolgáltatása.

Csütörtökön egy szórólap is meg fog jelenni a tüntetés legfontosabb követeléseivel és céljaival, amellyel még a kampánycsend előtt “megszórják” a fővárost. Ennek kapcsán a bizottság ügyvivője úgy értékelte, hogy nem az az érdekes, hogy a Fidesz hány szavazatot kap, hanem az, hogy Budapest „kiszabadul-e a balliberális erők fogságából”.

Technikai kérdések kapcsán Takács András elmondta, hogy formálódik egy vállalkozói kör is körülöttük, így székhelye, telefonja és faxa is lesz a szervezetnek egy mindenki által ismert ember jóvoltából, „akiről köztudott, hogy nagyvállalkozó, de elkötelezett magyar”. A pódiumról azt is bejelentették, hogy azok a vidéki tüntetők, akik nem tudnak máshogy tisztálkodni, menjenek el közfürdőbe, és aztán hozzák el magukkal a térre a számlát, hogy a költségeiket az adományokból megtéríthessék.

Címkék: Belföld