Fidesz: Gyurcsány kérjen bocsánatot!

A Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy még a kampánycsend beállta előtt kérjen bocsánatot, amiért csak most szerdán hozta nyilvánosságra a balatonőszödi beszéd első részét, vagyis négy hónapig titkolta, milyen megszorítások várnak még az emberekre.

Navracsics Tibor szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: eredetileg arra akarta kérni Gyurcsány Ferencet, hogy hozza nyilvánosságra a beszéd első részét is, ez azonban tíz perccel a tájékoztató kezdete előtt felkerült a miniszterelnök blogjára. A fideszes politikus ugyanakkor cinikusnak nevezte, hogy csak nem sokkal az után került nyilvánosságra a beszéd első része, hogy a Fidesz sajtótájékoztatót hirdetett.

Navracsics Tibor szerint a most nyilvánosságra került beszéd nem azonos az első Gyurcsány-csomaggal és a Fidesz által második Gyurcsány-csomagként értelmezett konvergenciaprogrammal, hanem már a harmadik Gyurcsány-csomag elemei szerepelnek benne.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a most nyilvánosságra került beszéd arra világít rá, hogy „május 26-a óta a kormánypártok édes titka, hogy mi vár a lakosságra”, ebből sem az adófizetők, sem az ellenzék nem tudhatott meg semmit. Gyurcsány Ferenc és az MSZP-frakció jelen levő tagjai már májusban tudták, milyen megszorítások várnak a lakosságra – tette hozzá.

Navracsics Tibor ezért arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy még a kampánycsend beállta, vagyis péntek éjfél előtt kérjen bocsánatot, amiért négy hónapig titkolta, milyen megszorítások várnak még az emberekre. Kérjen bocsánatot a baloldali szavazóktól, mert átverte őket, és kérjen bocsánatot az ellenzéktől is, mert nem tette lehetővé, hogy megismerje a kormány terveit.

Címkék: Belföld