Tovább nyomoznak az őcsényi baleset ügyében

A Tolna Megyei Főügyészség a nyomozás folytatását rendelte el a május 13-án, az őcsényi repülőnapon történt tragikus baleset ügyében – tájékoztatta az MTI-t a főügyészség szóvivője hétfőn.

A főügyészség a sértetti jogokat gyakorló jogi képviselő panasza alapján hatályon kívül helyezte a Szekszárdi Városi Ügyészség korábbi határozatát a nyomozás megszüntetéséről, és a német állampolgárságú versenyző ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében a nyomozás folytatását rendelte el – közölte Ökrös Magdolna.

A felülvizsgálat indokairól a szóvivő elmondta: további vizsgálat tárgya, hogy a modell irányíthatatlanná válását okozó frekvenciazavar miként állhatott elő, volt-e egyáltalán frekvenciazavar, ezért a főügyészség újabb szakértők kirendeléséről, illetve további tanúk kihallgatásáról döntött.

Az összes okmány, engedély csatolását is kéri a főügyészség, mivel a biztonsági előírások betartására vonatkozó okiratok nem álltak hiánytalanul a nyomozó hatóság rendelkezésére. A Tolna Megyei Főügyészség szóvivője hozzátette azt is, hogy a megelőzés szempontjából indokolt és tisztázásra vár, előfordulhat-e a jövőben hasonló baleset.

Május 13-án az őcsényi nemzetközi modellrepülő-bemutatón egy német versenyző földről irányított gépe hirtelen irányt váltott, és a kordon mögött álló nézők közé zuhant. A helyszínen életét vesztette egy szekszárdi házaspár, a tragédia két felnőtt gyermekük szeme láttára történt.

Címkék: Belföld: Mozaik