Szili: nem én szivárogtattam

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke cáfolja a brit The Sunday Telegraph vasárnapi cikkében megjelent állítást, mely szerint Szili szivárogtatta ki a balatonőszödi beszéd hangfelvételét.

Sajnálom, hogy olyannal hozták a nevem összefüggésbe, ami nem igaz – jelentette ki Szili Katalin házelnök vasárnap a The Sunday Telegraph, a legnagyobb brit vasárnapi konzervatív lapban megjelent riportjára reagálva. A lap szerint Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét is a Gyurcsány-beszéd lehetséges kiszivárogtatói közé sorolják Magyarországon. A brit lap szerint “az ujjak Szili Katalinra, a parlament ambiciózus elnökére mutatnak, aki nem szívleli a miniszterelnök piaci reformjait, és azt mondják róla, hogy (Gyurcsány) posztjáért sóvárog”. Szili Katalin közleményében úgy fogalmaz: “ha valakinek ebben a helyzetben magyarázkodnia kell, az nem én vagyok. Ez ügyben a lépéseket az MSZP elnöke felé már korábban megtettem. Számomra most a baloldal és a párt sikere az önkormányzati választásokon mindennél fontosabb. A kiszivárogtatás ügyében viszont a választásokat követően a szükséges lépéseket megteszem”.

A közlemény szerint az elmúlt héten kialakult helyzettel kapcsolatban esetlegesen megteendő parlamenti lépések ügyében az Országgyűlés elnöke, hétfő 9 órára a Házbizottság rendkívüli ülését összehívta.

Címkék: Belföld