Közel 130-an vannak letartóztatásban

Összesen 127-en vannak előzetes letartóztatásban a tüntetésekkel kapcsolatban - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

Csütörtökön, pénteken és szombaton összesen 141 előzetes letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány érkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságra és a Budai Központi Kerületi Bíróságra. Hat esetben a nyomozási bíró nem adott helyt az indítványoknak, négy esetben lakhelyelhagyási tilalmat, négy esetben házi őrizetet rendelt el.

Szombaton harminchét, a tüntetésekkel kapcsolatban meggyanúsított személy előzetes letartóztatását rendelték el.

Csütörtökön és pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon és a Budai Központi Kerületi Bíróságon százegy gyanúsított ügyében döntött a bíróság, közülük 90-nek elrendelték az előzetes letartóztatását – pontosította korábbi közlését a Fővárosi Bíróság Sajtótitkársága. A fennmaradó tizenegy személy közül ötnél elutasították az ügyészi indítványt, kettőnél lakhelyelhagyási tilalmat, négy személynél pedig házi őrizetet rendeltek el.

Az elmúlt három nap alatt az előzetes letartóztatásokat elsősorban hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és azok minősített esetei miatt rendelték el.

A Fővárosi Bíróság Sajtótitkárságának tájékoztatása szerint a letartóztatási kérelmek ügyében vasárnap is ülésezik a bíróság, akkor több mint húsz kérelemről határoznak.

Címkék: Belföld