A Magosz élelmezi a tüntetőket

A Magosz kész arra, hogy élelmiszert és gyümölcsöt szállítson a béké tüntetőknek, illetve törvényes kereteken belül mindenféle erőszaktól elhatárolódva útblokádokat állítson fel országszerte.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szolidaritást vállal a békés tüntetőkkel, és még szerdán elindulnak az első teherautók, hogy a budapesti Kossuth téren demonstrálók számára élelmiszert és gyümölcsöt szállítsanak – jelentette be szerdán délelőtt Szegeden Jakab István, a MAGOSZ elnöke. A FigyelőNet helyszíni tudósítója szerint a Kossuth téren már hosszú sor áll a grillcsirkesátor előtt. A szervezet egyébként országszerte útblokádok felállítását tervezi – olvasható a Napi Gazdaság internetes oldalán.

A Magosz kész arra, hogy a törvényes kereteken belül mindenféle erőszaktól elhatárolódva útblokádokat állítson fel országszerte – mondta a MAGOSZ elnöke. A konkrét helyszínekről és az időpontról várhatóan jövő hétfőn születik döntés. Jakab István elmondta, a Magosz hétfői kongresszusán döntés született az országos demonstrációs bizottság felállításáról. A bizottság azóta létrejött, jelenleg a megyei demonstrációs bizottságok felállítása zajlik.

Az elnök sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a miniszterelnök beszédének nyilvánosságra kerülésével világossá vált, hogy a kormányfő az országos agrárstratégia kidolgozásánál, illetve a két évvel ezelőtti gazdatüntetést lezáró megállapodásnál sem mondott igazat.

Címkék: Belföld