Fidesz: Rudi megelőzhette volna az ostromot

A Fidesz az Európai Újságírók Szövetséghez fordul a Hír Televíziót ért támadások miatt, és egyben felháborítónak tartja Rudi Zoltánnak, az MTV elnökének magatartását – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

A HírTV tudósítója az MTV ostromát követően többek között azt mondta: „a demonstrálók békében és nyugalomban visszamennek a Kossuth térre, és visszaadják a tévét a tévéseknek”. A televíziós adásban az is elhangzott, hogy “a Magyar Televízió épülete most olyan, mintha tele volna turistával”. Akkor a tüntetők éppen az italautomatáknál álltak sorba – tudósított a csatorna, amikor a rendőröket utcakövekkel dobáló, autókat felgyújtó tömeg behatolt az épületbe.

A politikus szerint Rudi Zoltán megelőzhette volna a hétfő éjszakai tragédiát a Szabadság téren, ha egy közszolgálati televízió vezetőjéhez méltóan átveszi a tüntetők petícióját. „Hangsúlyozom: átveszi” – jegyezte meg a politikus. Ezt nem tette meg sem ő, sem a munkatársai, és ez mindenképpen egyik kiváltó oka volt a későbbi eseményeknek.

Mint mondta, emellett az MTV elnöke a Szabadság téri épületből többeket is kizavart az éppen a munkájukat végző sajtómunkatársak közül.

Harmadrészt, mialatt támadták az MTV épületét, Rudi Zoltán egy kereskedelmi televíziónak nyilatkozott, ahelyett, hogy a televíziót próbálta volna irányítani – mondta a Fidesz helyettes szóvivője.

A politikus közölte azt is, hogy a Fidesz elutasít minden olyan törekvést, amely a HírTV-t támadja és diszkriminálni szeretné, hiszen ha ez a csatorna nem közvetített volna hétfő éjjel a Szabadság téren történtekről, az MTV-t ért brutális támadásról, akkor sok mindenről nem is lehetne tudni, a rendőrség pedig nem tudná beazonosítani az elkövetőket.

A Magyar Televízió közleménye szerint az intézmény vezetősége értetlenül fogadta Cser-Palkovics Andrásnak, a Fidesz helyettes szóvivőjének kijelentését. Szemben azzal, amit a politikus állít, a tény az – ahogy azt nézők milliói láthatták –, az MTV hírigazgatója hajnalban átvett egy petíciónak nevezett írást. Ezt megelőzően senki nem közölte az MTV vezetőivel, hogy bármiféle követelése lenne, vagy petíciót szeretne átadni.


Címkék: Belföld