Ötpárti nyilatkozatot javasol az MSZP

Ötpárti nyilatkozat elfogadását javasolja az MSZP a házbizottság rendkívüli, kedd reggeli ülésén – mondta az MTI-nek Lendvai Ildikó, frakcióvezető az ülés megkezdése előtt. A pártok külön-külön tárgyalnak a nyilatkozat-tervezetről.

Az MSZP nem vitanapot javasol, hanem egy ötpárti nyilatkozat parlamenti elfogadását, a rendről és szabadságról – mondta Lendvai Ildikó. A Szili Katalin által hétfőn összehívott és elnökletével kedd reggel megkezdődött rendkívüli házbizottsági ülésre az MSZP-től Lendvai Ildikó mellett Göndör István frakcióvezető-helyettes és Mandur László parlamenti alelnök érkezett, a Fideszt Répássy Róbert frakcióigazgató, az SZDSZ-t Pető Iván, az MDF-et Herényi Károly frakcióvezető, a kormányt pedig Szilvásy György kancelláriaminiszter képviseli.

A házbizottság ülése politikai egyeztetéssel folytatódik. A politikusok az ülés eredeti helyszínéről, a Delegációs teremből átvonultak a házelnök irodájába, hogy – mint az időközben megérkező Latorcai János (KDNP) frakcióigazgató az MTI-nek elmondta – a „technikai személyzet” nélkül egyeztessenek.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MTI-nek korábban úgy nyilatkozott: a kormány nevében azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy a kialakult helyzet politikai elemzéséről tartson vitanapot.


A pártok kedden délelőtt külön-külön tárgyalnak a kormányoldal által kezdeményezett nyilatkozat-tervezetről, összeült a Fidesz és a KDNP elnöksége, az MSZP, az SZDSZ és az MDF külön frakcióülést tart az ügyben.


A Fidesz és a KDNP elnöksége 9.30-tól ülésezik, tárgyalnak a kialakult helyzetről és a kormánypártok által kezdeményezett, a társadalmi nyugalom megteremtésére irányuló politikai nyilatkozatról.


A nyilatkozatot kezdeményező MSZP és SZDSZ külön frakcióülést tart, és az ellenzéki MDF is összehívta az ügyben képviselőcsoportját.

Címkék: Voks 2006: Hírek