Fidesz: Gyurcsány a felelős

A Fidesz elnöksége szerint a hétfő éjjel történtekért személyesen és egyedül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a felelős, és az események az MSZP érdekét szolgálták – erről Szijjártó Péter szóvivő tájékoztatta a sajtót kedden.

„A hétfőn este történtekért személyesen és egyedül Gyurcsány Ferenc a felelős, az kizárólag az MSZP érdekét szolgálta” – mondta Szijjártó Péter, aki a jelenleg is tartó Fidesz elnökségi ülésről kijőve tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Hozzátette: a Fidesz szerint meg kell vizsgálni, hogy a hétfő este történtekben a titkosszolgálatok játszottak-e szerepet és ha igen, akkor milyet. Mint mondta, véleményük szerint azt is nyilvánosságra kell hozni, hogy pontosan milyen okok miatt ajánlotta fel lemondását Petrétei József rendészeti miniszter. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöksége nevében megkérte a demonstrálókat, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően viselkedjenek, és ne üljenek fel semmilyen provokációnak. A provokációnak az a végeredménye, ami este történt – jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a Fidesz mielőbbi gyógyulást kíván mindenkinek, aki erőszak áldozatává vált, és reméli, hogy a jelenleg ismert károknál súlyosabb következményei nem lesznek a hétfő éjjel történteknek. A Fidesz és a KDNP elnöksége kedden délelőtt körülbelül fél tíz óta ülésezik a két pártelnök, Orbán Viktor és Semjén Zsolt részvételével.

Címkék: Belföld