A kormány ellen tüntetett a MIÉP

Kormányellenes demonstrációt tartott Szombathelyen a MIÉP, a tüntetők a megszorító intézkedések visszavonását követelő mondatokat skandálva, tiltakozó táblákat, MIÉP-es, nemzeti színű, valamint Árpád-sávos zászlókat, gyászlobogókat és égő fáklyákat tartva vonultak végig a belváros utcáin.

A demonstrálók tábláin “Népnyúzó bitangok takarodjatok”, “Jólét, ej ráérünk arra még”, “Vizitdíj nem! Tandíj nem!” feliratok voltak olvashatók.

Szombathely főterén tiltakozó gyűlést tartottak, a szervezők becslése szerint csaknem százan. Fenyvessy Zoltán, a MIÉP országos alelnöke arról beszélt, meg kell állítani a kormány “ámokfutását”.

Az önmagukat “nemzeti radikálisokként” meghatározó demonstrálók egymás kezébe adták a szócsövet, többen Gyurcsány Ferenc azonnali lemondását követelték.

A hangosan tiltakozók között feltűnően sok volt a tizenéves fiatal, akik közül néhányan bőrkabátot, katonasapkát és bakancsot viseltek. Egy táblát tartó fiatal fiú még a gyülekező helyszínén rosszul lett, a mentők a kórházba szállították.

Címkék: Voks 2006: Hírek