Gyurcsányi alapvetések Hajdú-Biharban

Befejezett és félkész beruházásokat tekintett meg, alapkövet helyezett el szombaton Gyurcsány Ferenc Hajdú-Bihar megye több településén, ahol a szocialisták polgármesterjelöltjét ajánlotta támogatóinak figyelmébe.

Hajdúnánáson, ahová a felújított főtér átadására érkezett, a munka szeretetének és becsületének a helyreállítására hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc. A mintegy ezerfős hallgatóság előtt a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Ugyanakkor megjegyezte, hogy “kettőn áll a vásár”. Mint mondta, a mai fiatalok 70-80 ezer forintért nem fognak a szalag mellé állni, gyárban dolgozni, de a több fizetéshez több tudás, magas munkakultúra is kell.

“Csak együttműködésből épülhet Hajdúnánás és Magyarország” – zárta a beszédét a miniszterelnök, aki ezt követően felavatta Hajdúnánás megújult főterét. Az 1,1 milliárd forintos beruházáshoz 823 millió forintot uniós forrásból nyert el a város, 164 millió forintot pedig a kormány biztosított a program megvalósítására.
Gyurcsány Ferenctől a téren sokan autogramot kértek, s amerre elhaladt megtapsolták a kormányfőt.

A változtatásra a jövőért van szükség


Hajdúböszörményben, ahol a gyógyfürdő-komplexum bokréta-ünnepségén mondott beszédet mintegy száz érdeklődő előtt.
Messzebb kell látni a mánál, s az ország vezetése ezért hozta meg azokat a döntéseket, ami most ugyan kényelmetlenségeket okoz, de egy fejlettebb holnapot, következő éveket, évtizedeket jelent – mondta.

Az ünnepségen Gyurcsány Ferenc arról is szólt, hogy az egészségügy bizonyos tekintetben üzlet is. A hajdúböszörményi létesítmény is jövedelmet hoz majd a városnak, valamint munkahelyet, biztos megélhetést jelent az oda kerülő alkalmazottaknak.

A rendezvény érdeklődői nagy tapssal fogadták Gyurcsány Ferencet megérkezésekor, három fütty ugyan elhangzott az ünnepség előtt, de később semmi nem zavarta meg a rendezvényt.

Sportszerű versengés kell

A riválisokkal való sportszerű versengésre szólított fel Gyurcsány Ferenc Hajdú-Bihar megyei kampánykörútja utolsó állomásán, Püspökladányban.

A helyi Karacs Ferenc gimnázium előtt összegyűlt több száz embernek azt hangsúlyozta, hogy “nem lehet emberi világot embertelen módon építeni”. Gyurcsány Ferenc nyomatékosította, hogy a “riválisaik nem ellenségek, s amit gondolnak, azt tiszteletben tartják”.

A kormány tisztában van vele, hogy a mostani időszaknak van egy sor vitatható, megkérdőjelezhető eleme.
“Ki szeret adót emelni?” – tette fel a kérdést, de válaszolt is rá, hogy a nehéz döntéseket az ország, a nemzet érdekében meg kell hozni. Kivel szemben kell hát megvédeni az embereket? – tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc, utalva a Fidesz egyik választási plakátjára, amely éppen a szónokló miniszterelnökkel szemben volt látható. A plakáton a Fidesz egyik képviselőjelöltje visszaküldi a “Gyurcsány-csomagot” a feladójának azzal a felirattal, hogy “megvédjük az embereket”.

Gyurcsány Ferenc elhelyezte a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium aulájának alapkövét. A 90 millió forintos beruházás 90 százalékát kormányzati pénzből valósítják meg.


Püspökladányi látogatását megelőzően a miniszterelnök Berettyóújfaluban megtekintette a területi kórház most épülő sürgősségi betegellátó osztályát. Bulyovszky István főigazgató arról tájékoztatta a kormányfőt, hogy a szaktárca által finanszírozott 90 millió forintos beruházás novemberre készül el, és a térségben 90 ezer lakos ellátását teszi színvonalasabbá.

Címkék: Voks 2006: Hírek