Magasles épül a Parlament elé

Az Országgyűlés őszi ülésszakának megkezdése előtt egy napra magaslest állít az Országház elé a Szeretem Magyarországot Klub.

A megmozdulás célja, hogy felhívja a politikusok és a társadalom figyelmét a civil kontroll fontosságára – közölték a szervezők. Az akció hétfőn reggel 8 órakor kezdődik, és 16 óráig tart. A magaslest a Parlament bal oldalán, a Rákóczi-szobor előtt állítják föl, és a klub tagjai félóránként váltják egymást a magasles tetején.

A klub tagjai többek között azzal indokolták kezdeményezésüket, hogy nem szeretnék, ha elsikkadna a kampányfinanszírozásra vonatkozó 2/3-os törvény megalkotása, valamint figyelemmel kívánják kísérni az önkormányzati választás részleteit, az ígéreteket, a kampányköltéseket.

A márciusban alakult Szeretem Magyarországot Klub tagjainak sorában írók, újságírók, tévés személyiségek, zenészek, sportolók, vállalkozók és más közismert személyiségek szerepelnek, köztük Bojár Iván András, Bródy János, Csányi Vilmos, Czeizel Endre, Gerendai Károly, Hajós András, Hankiss Elemér, Kovács „Koko” István, Lovasi András, Müller Péter Sziámi, Novák Péter, Uj Péter, Vámos Miklós és Somody Imre.

Címkék: Belföld: Mozaik